Konsument Proffs

  Skoltavelfärg är kul!

  Från och med nu är vår populära Skoltavelfärg brytbar i 336 fantastiska kulörer. Istället för att nöja dig med att måla upp ”svarta tavlan” på köksväggen kan du nu måla nästan vad du vill i vilken kulör du vill. Måla väggarna, dörrarna, trämöblerna, hyllorna och andra detaljer där den svarta kulören skulle kännas alltför mörk. Skoltavelfärgen gör ytan fin, lekfull och användbar. Varför inte måla byrålådorna med Skoltavelfärg i olika kulörer? Då kan du märka upp vems lådan är eller vad den innehåller. Och om du tröttnar på det du ritat eller skrivit är det bara att sudda och påbörja ett nytt mästerverk.

  Barnens egen färgkarta

  Skoltavelfärgen finns med i vår nya färgkarta för barn. Färgkartan består av 24 kulörer som valts ut av barn och som tolkats av inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister.

  Barnens egen färgkarta


  Så gör du

  Skoltavelfärgen är vattenburen och går att måla på de flesta underlag inomhus, från sovrumsväggarna till blomkrukan. Måla på en slät yta så får du bäst resultat. Börja med att tvätta underlaget, använd svamp och lite vatten. Sugande underlag som glasfiberväv, betong och puts kan behöva grundas men en strykning grundfärg. På så vis kommer Skoltavelfärgen fästa och täcka bättre.

  Ska du måla en hel vägg med Skoltavelfärg är det bäst att du följer vårt arbetsråd, steg för steg. Väggen kan behöva spacklas och grundmålas för att få en jämn grund att måla på. Kom ihåg att alltid slipa ytan, oavsett underlag, för att få en slät yta med bra fäste.

  Börja måla

  Efter att du gjort grundjobbet är det dags att börja måla.  Se till att ytan är torr innan du sätter igång. Rör om färgen ordentligt före och under målning. Använd en roller om du ska måla en större yta och en mjuk syntetpensel för detaljer och mindre ytor. Måla Skoltavelfärgen i två omgångar för att få ett täckande, matt resultat. Se till att färgen har torkat ordentligt innan ni går loss med kritorna.

  Barnens egen färgkarta