Konsument Proffs

  Om Beckers - en färgglad historia

  Från ensam färghandel till en av Nordens mest miljöanpassade färgtillverkare.

  Färg har fascinerat och påverkat människan genom alla tider. Vi på Beckers har uppmuntrat svenska folket att måla om sina hem i drygt 150 år. Låt oss guida dig med inspiration, kreativitet och nytänkande. Men det är du som har sista ordet - så lita på din smak och prova dig fram.

  Den första färghandeln

  Beckers är ett svenskt färgföretag som grundades 1865 av den tyske kemisten Wilhelm Becker. Han slår sig ner i Stockholm och öppnar en färgaffär. Verksamheten växer snabbt och vid sekelskiftet finns flera färghandlare och även en färgfabrik. Snart behövs större lokaler och 1902 flyttas AB Wilhelm Becker till Lövholmen på Liljeholmen, där man kommer att verka i över hundra år.

  Inspiration i stort och smått

  I takt med folkhemmet utvecklas Beckers under mitten av 1900-talet till att bli en av Sveriges största färgtillverkare. Beckers går hem hos både professionella målare och glada amatörer. Redan Carl och Carin Larsson lät måla sitt vackra och för tiden djärvt färgsatta hem Sundborn med Beckers färg.

  Med miljön in i framtiden

  2008 är det inte längre praktiskt att vara kvar i fabriken vid Lövholmen, och Beckers bygger en ny toppmodern färgfabrik i Nykvarn. Den är en av Europas mest miljöanpassade fabriker. Som ytterligare ett led i Beckers miljöarbete satsar vi på att öka andelen vattenburna färger, målet är att 99% av sortiment skall vara vattenburet 2010 - ett mål som vi har uppnått. En av de nya målsättningarna för 2012 - 2020 är att sänka koldioxidutsläppet med 50 %. 

  Tikkurila Sverige AB

  Alcro-Beckers AB bytte den 1 oktober namn till Tikkurila Sverige AB.

  Alcro-Beckers AB har sedan 2001 ingått i Tikkurila Group som är ledande färgtillverkare i Nord- och Östeuropa. För mer informationwww.tikkurilagroup.com

  Den dekorativa delen av Tikurila Sverige AB är marknadsledare i Sverige med en marknadsandel på ca 40 %. Den totala färgmarknaden i Sverige är idag ca 84 Mliter. För mer information www.Tikkurila.com/Sverige